Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" - Плевен: Няма да правим коалиция с партиите на статуквото!

349 прегледа

В студиото на Дарик радио в Плевен, водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 15-ти МИР – Плевен Юлиян Ненчев, който е и областен координатор на Изправи се.БГ, представи приоритетите на коалицията като алармира за нарушения в предизборната кампания, както и по време на частичните избори за кмет на две населени места в областта, които се проведоха малко преди началото на предизборната кампания за Парламентарните избори на 4-ти април.

Юлиян Ненчев е роден в Плевен, учил е в СОУ“Иван Вазов“, а след това в Математическата гимназия в града. Изучавал е Приложна информатика в Нов български университет.

„Като представител на коалиция „Изправи се. Мутри вън!“ ми се налага да обикалям и да се срещам с много хора на терен - нещо, което произтича от основното ни верую да сме близо до хората, и всеки ден съм с хора в малки и големи населени места.

Видял съм неща, които в повечето случи са неразказани и без голяма публичност, но накрая е хубаво, хората да ги знаят“, каза Юлиян Ненчев. Той посочи, че не случайно първата точка в програмата на коалицията е „Ревизия на премиера“:

„Това включва ревизия на всички министерства по времето на премиера Борисов, както и ревизия и на кметовете на общини, свързани с ГЕРБ. Повечето от нещата,коити видях в последните месеци са доста крайни. Преди месеца бяхме поканени в град Червен бряг относно санирането на едни злополучни блокове, санирани на стойност мисля, около 2 млн лева, в които собствениците живеят във влага и мизерия. В тази връзка получихме сигнал за конфликт на интереси относно зам.-кмет по финанси в общината, тъй като парите на общината се намират в банка, на която управител е неговата съпруга. Доколкото знам, в момента банката затваря или е затворена“, каза Юлиян Ненчев.

„Сигналите в Червен бряг продължиха и с информация от граждани към нас за три незаконни каменни кариери в землището на селоо Реселец. Подадохме сигнал до областния управител, сформираха комисии и се наложи и те да бъдат затворени, защото не отговарят на Закона за добив на инертни материали. По наша информация, човекът, който се е занимавал с добива е свързан с ГЕРБ и управляващата партия. Подобни, да ги наречем „дерибейства“ ни карат да си мислим, че проблемът не е само в националното управление на ГЕРБ, а и в местното смоуправление“, допълни водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ Юлиян Ненчев.

Като част от основните приоритети на коалицията, той посочи социалната политика, която включва социалните мерки и подпомагането на малкия и среден бизнес в ситуацията на пандемия.

„Друг проблем беше този с много плевенски читалища, които бяха оставени на произвола без нито общината, нито министърът да вземат позиция за разрешаването му и се стигна до абсурдната ситуация, дори читалище като „Съгласие“ и много други, да не могат да си платят поне тока“.

Юлиян Ненчев посочи и спорта като приоритет в програмата:

„Община Враца и Монтана имат почти два пъти по-малко средства от Община Плевен, но дават за спорт почти два пъти повече пари – виждаме и резултатите в областта на футбола и волейбола например“.

Водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" отбеляза, че според него в област Плевен, бизнесът се оплаква масово от липса на хора, които да работят. „В такъв случай няма как да не липсват и външните инвестиции, които обаче ако се случат, кой ще работи тук, след като местните фирми нямат с кого да работят. Имам информация, че вече няколко от големите фирми в региона напускат областта, което говори, че наред с това губим младите хора, губим и местните инвеститори“.

Юлиян Ненчев засегна темата за това, че по време на балотажа в плевенското село Славовица на частичните избори от края на февруари 2021 г. са установени случаи на „доста добра комуникация между представители на ОИК и ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да прави коалиция с партиите на статуквото, защото е установил наличието на безпринципни договорки между представители на тези партии по места.

„Ние няма как да участваме с тези хора в едно управление. Ще ви кажа и един за мен брутален случай. В последните дни преди регистрацията при мен дойде член на БСП, който в момента е в листата на партията в Плевен и ми предложи доста голяма сума пари, за да бъде водач на нашата листа. Той не знаеше, че освен областен координатор, ще бъда и водач на нашата листа. Като млад човек, такива неща буквално ме стъписват – да се предлагат пари, един човек да стане водач“, коментира Ненчев.

Той призова, на 4-ти април гражданите да гласуват активно:

„Защото единственият вариант да намалим тежестта на манипулациите върху крайния резултат е масовото гласуване, след което да започне ревизията на Борисов. Гласувайте и заради бъдещето на нас – младите, които имахме смелостта да излезем дори и като водачи на листи.

Гласувайте по съвест и подкрепете гражданското с бюлетина номер 18 – „Изправи се! Мутри вън!“!, призова водачът на листата на коалицията за 15-ти МИР - Плевен Юлиян Ненчев.

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64