Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Три пъти избори наистина изморяват, не само нас, които правим кампаниите, но и самите избиратели.

808 прегледа

„Три пъти избори наистина изморяват, не само нас, които правим кампаниите, но и самите избиратели. Изморяват се от това постоянно „натрисане“ на политическите партии и от това, да проследяват техните програми. Но всъщност това са моменти, които са основополагащи за бъдещето на България. Това са моменти, в които ние се променяме от една система към друга – разбирайте промяната и ваденето от властта на ГЕРБ и ДПС, които създадоха олигархичния и корупционния модел, срещу който всички хора протестираха по улиците на България в продължение на стотици дни.

Едва ли има хора, които се съмняват, че отсъствието на ГЕРБ и на ДПС или поставянето им в ъгъла е добро за цяла България, в това число и за Плевен“.

Това каза в студиото на Дарик радио водачът на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Юлиян Ненчев, който е и областен координатор за коалицията. Той припомни, че от „Изправи се БГ!“ са започнали работа за Плевен през месец септември миналата година като нова формация, която тепърва е създавала структурите си, както и кръга от симпатизанти.

„Това, че имаме вече три пъти избори в една година има и своите плюсове, като ни позволи да стигнем вече до много хора и симпатизантите ни в Плевен вече са от порядъка на 1700 – 2000 човека. Тези избори ни помогнаха да намерим правилните хора, които подкрепят каузата ни, а тя е проста – „Да можем да подобрим живота в България, да дадем онези социални мерки на всеки българин, от които той има нужда, да премахнем модела, който създадоха ГЕРБ – с уговорените поръчки, с инхаус методите, по които се строяха магистралите. Виждате, че в момента имаме срутища на лотове, които никой не знае, кой ги е правил и кой ще носи отговорност”.

Най-важното нещо, което трябва да се случи след изборите на 14-ти ноември е да се получи вече т.н. „мнозинство на почтените“, което да позволи съставяне на правителство, каза Юлиян Ненчев:

„Хората би трябвало да са запознати, че има подписано споразумение между „Изправи се, БГ! Ние идваме!“, Демократична България и формацията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. Това са три политически формации, които сме си стиснали ръцете за едно бъдещо политическо управление на страната. Не говорим за постове, а за това да дадем на хората спокойствие и стабилността, от която имат нужда всички граждани. Те трябва да са сигурни, че ако трите формации са в парламента, ще се постигне така нужният консенсус за съставяне на правителство.   

Както го каза Кирил Петков, нещата изглеждат така: „Продължаваме промяната“ в центъра, от дясната страна „Демократична България“ и от ляво „Изправи се, БГ!“. Казано по-просто: Социалните мерки на „Изправи се!“, заедно с промените в съдебната реформа и подкрепените и от нас мерки за здравната реформа на „Демократична България“, заедно с икономическите мерки, които предлагат от „Продължаваме промяната“, трябва да дадат едно по-добро управление на България.

Надявам се от „Има такъв народ“ също да се включат в едно такова споразумение, защото в крайна сметка говорим за момента, в който партиите на промяната просто трябва да си подадат ръка и да работят заедно. Крайно време е да се спре с разделенията и ако има такова, то червената линия да бъде само и единствено към ГЕРБ и към ДПС.

Хората нямат нужда от четвърти избори и повече скандали. Те имат нужда единствено само от градивни неща и аз лично ако съм народен представител в следващия парламент, ще настоявам за това“, каза водачът на Изправи се, БГ! Ние идваме!“ за Плевен Юлиян Ненчев.

Той посочи свои впечатления, свързани с членовете на листите на някои партии:

„Не мога да скрия изненадата си от присъствието на определени хора в листите на ГЕРБ. Когато се опитваш на областно ниво да принуждаваш хората да гласуват за личност, която е компрометирана и беше една от първите уволнени от служебното правителство, и да обясняваш, че този човек ще помага на област Плевен, най-малкото е наглост.

По подобен начин стоят нещата и в листите на ДПС. При посещението на кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова в Червен бряг се появиха представители на ДПС в качеството си на кметове, въпреки, че те са дори в листата на ДПС.

Явно някои хора се качват на гърба на президента Радев, виждайки, че той ще спечели на първи тур, за което аз съм убеден, че ще се случи. Появата на кметове от ДПС на събития на Румен Радев не е нищо лошо, но присъствието на участници в листи, подкрепящи друг кандидат за президенд вече поражда доста въпроси и то към самата партия ДПС“.

Водачът на листата за област Плевен Юлиян Ненчев посочи, защо хората трябва да гласуват за „Изправи се БГ! Ние идваме!“, както и за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова:

На ръба сме да съставим мнозинство на почтените, за което всички казват, че е необходимо „Изправи се, БГ!“ да бъде в парламента. Гласувайте с бюлетина номер 31 за „Изправи се, БГ! Ние идваме!“, за да бъде най-после съставено мнозинство, което да състави правителство, което пък да даде свободата и тази глътка въздух, от която се нуждаем всички, включително и бизнесът.

Освен за Парламент, важно е да отидем и да гласуваме и за г-н Румен Радев, тъй като, той показа, че може да бъде верен на целия народ и да изпълнява ангажиментите, които пое в началото на мандата си.

Нека в неделя хората да гласуват за Парламент на Р България, както и за Румен Радев като президент и Илияна Йотова – вицепрезидент с бюлетина номер 6!

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64