Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Юлиян Ненчев: Нека първо да чуем гласа на гражданите в деня на изборите

461 прегледа

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 15-ти МИР-Плевен Юлиян Ненчев информира за сигнали за нарушения, свързани с провеждането на предизборната кампания, както и с провеждането на самия изборен ден на 4-ти април. Той направи и свое обръщение към избирателите.

„Най-важното е да призовем хората да гласуват в изборния ден, защото манипулациите, корпоративният вот и злоупотребата със заплащане на пари срещу гласове влияят на гласуването. Затова призоваваме хората да излязат в неделя, без да се страхуват. Да отидеш да гласуваш е по-безопасно от това да отидеш в магазина, а самото гласуване ще определи съдбата на хората за следващите 4 години.

Призовавам хората да гласуват с бюлетина номер 18 – „Изправи се! Мутри вън!“, за да можем да върнем държавата на обикновените хора. За да помогнем на малкия и среден бизнес да се възстановят, и за да можем да направим ревизията на Борисов.

След публикуването на сигнали от страна на „Изправи се! Мутри вън!“ за нарушения в предизборния процес, водачът на листата на коалицията за Плевен каза:

„След интервюто ми вчера видях, че доста хора се упражняват върху това, кой е човекът, който ми е направил предложение за средствата и ги съветвам да се огледат в листата на БСП - между 6-то и 8-мо място“.

Юлиян Ненчев сигнализира и за установен от него случай на застъпник, който не е информиран, че е записан като такъв за изборите на 4 април.

„Записан е без дори някой да го е питал. Използвани са личните му данни от участие в предишни избори. Подписан е и е подаден в РИК нещо, което плаче за прокуратура. Има и отправена заплаха към застъпника, че ще бъде изгонен от общинското жилище, в което живее.

Това не е начинът, по който да се случи нормалността и не е начина, по който една политическа партия може да поиска доверието на хората. Не е и начинът, по който да се притискат обикновените хора за да бъде облагодетелстван даден човек. Схемата в този случай е ясна: едни хора с структурите на БСП вкарват фиктивни застъпници и си прибират пари от партийната централа“.

Юлиян Ненчев информира за още смущаващи моменти от предизборната кампания:

„Да ходиш и да обясняваш как вече си избран за депутат – това вече е онази грозна страна на политиката, която отвращава хората. В Плевен има участници в листи, които обясняват как са били избрани за депутати, и как вече започвали да правят промените.

Изборният ден още не е дошъл и не е ли най-редното да чуем първо, какво е мнението на хората през бюлетините. На национално ниво получихме сигнал за възможна манипулация при машинното гласуване“.

Юлиян Ненчев обясни, че става дума за контролните карти за машинно гласуване, които ще бъдат предоставяни на място в избирателните секции.

„По време на гласуването ще се извършва дезинфекция в секциите на всеки 15 минути и получихме сигнал, че хора от тези, които ще извършват дезинфекцията ще бъдат снабдени с такива карти. Искрено се надявам, това да не е вярно, защото това означава, че по време на дезинфекцията би могло в тези карти да бъдат отключвани машините и да се извършва гласуване“.

Юлиян Ненчев каза, че след изборите на 4 април ще е човекът, който най-много ще настоява за възможно най-бързото въвеждане на дигитализацията във всеки сектор, както и на въвеждането на всички електронни услуги.

„Ща настоявам, при следващите избори, ако има машинен вот, това да бъдат изцяло нови машини, които да могат да четат лични карти, да има електронно гласуване.  

Призовавам хората да гласуват с бюлетина номер 18 – „Изправи се! Мутри вън!“, каза водачът на листата коалицията за 15-ти МИР – Плевен, Юлиян Ненчев.

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64