Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Tревожна констатация, свързана с вероятност, болницата в Червен бряг да достигне до фалит

501 прегледа
p>Tревожна констатация, свързана с вероятност, болницата в Червен бряг да достигне до фалит, както и информация относно проблем, свързан с роднински назначения и конфликт на интереси в Кнежа представи в пресклуба на БТА в Плевен областният координатор на „Изправи се.БГ“ Юлиян Ненчев.

Той каза, че от доклад на независим одитор е установено, че болницата е пред фактически фалит. За пет месеца – от ноември 2020 г. до април 2021 г. задълженията на болницата са се увеличили с около 40 % - от 870 хил. лв. до 1,116 млн. лв. В същото време обаче болницата се ръководи от прокурист, който взима две средни заплати за болницата или между 3 и 4 хил. лв.

Ненчев посочи, че прокуристът на болницата е бивш шеф на Паспортната служба в Плевен.

Новият управител на болницата, е бил кандидат за кмет на Никопол от ГЕРБ, а прокуристът на болницата Петко Лалов е бил кандидат за кмет на с. Ракита от коалицията между ДПС и Новото време, стана ясно на брифинга.

Общински съветници от Демократична България са искали прокуристът да бъде отстранен, но с гласовете на ГЕРБ и ДПС, предложението не е било прието, сподели общинският съветник от ОбС-Червен бряг Петко Петков.

Болниците и общините в Червен бряг и в Кнежа се управляват от ГЕРБ, по един и същи начин и не дават информация по Закона за достъп до информация, каза още Ненчев.

Областният координатор на „Изправи се.БГ“ в Плевен каза още, че болницата в град Кнежа е с прокурист, който е брат на кмета на града. В болницата има две лаборатории – едната частна и другата собственост на болницата. Частната е собственост на майката на прокуриста, а за болничната лаборатория се прави всичко възможно да бъде унищожена, обясни Ненчев.

Той посочи, че е получен сигнал и за охранителна фирма, в която съдружник е жената, с която прокуристът на болницата в града живее на семейни начала. На тази фирма кметът на Кнежа позволява да охранява всички общински дружества.

„Няма да позволим на нито една политическа партия, независимо коя е, да отклонява общински средства“, категоричен беше Ненчев.

В Понеделник, „Изправи се.БГ“ ще сигнализира КПКОНПИ по двата казуса, заяви Юлиян Ненчев.

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64