Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Реално програмата ни е същата и това, което започнахме в 45-я Парламент с поставянето на малките пред големите, и на преден план са ни отново малкият и среден бизнес

1020 прегледа

„Реално програмата ни е същата и това, което започнахме в 45-я Парламент с поставянето на малките пред големите, и на преден план са ни отново малкият и среден бизнес – приоритет, който ще следваме докато освободим от модерното робство на ГЕРБ всички нормални граждани.

В последните години сме свидетели, как мутренското управление на ГЕРБ и огромните армии от държавни служители буквално мачкаха обикновения гражданин. Мачкаха малкия и среден бизнес, не даваха възможност на млади хора с мечти и идеи да се развиват. Това сме го виждали в Плевен и лично аз като човек, който се занимава с малък и среден бизнес съм го изпитвал многократно на гърба си. Това всъщност е нещо, което ме ядоса и ме накара да се включа в политиката. Това не е било моята голяма мечта, но видях какво е един млад човек, който като в моя случай 10 години да следва мечтата си и в един прекрасен момент разбираш, че „едни господа отгоре, седнали на една маса разпределят бъдещето ти. Бъдеще или по-скоро действие на тези хора, което изгони толкова много млади хора, сред които и много мои приятели, състуденти и съученици, които в момента са някъде там, но бленуват за това, да се върнат  в една нормална и спокойна България. Не познавам млад човек, който да не обича България и да не харесва страната си.

Тези хора са насилствено изгонени от собствената си страна.

Всеки ден виждам хора на средна възраст и пенсионери, и виждам, колко болка има у тях от това, че техните роднини не са в България.

Това се превърна в моя лична кауза, за да може най-накрая, тези хора да се върнат в България и да имаме нормална икономика.

Чували сме Борисов да казва, как най-големият данъкоплатец е някъде в чужбина, а най-добре е, най-големият данъкоплатец да си е тук в България и да създаваме реална икономика“.

Юлиян Ненчев посочи, че Плевен и Плевенска област е ярък пример за това, превърнала се в най-бързо обезлюдяващата се в цяла България.

„Област, която беше силна икономически, промишлена и производствена, и в която в момента няма нищо – няма заводи, няма производство и буквално област Плевен е изтрита от икономическата карта на България.

Това ми е другата цел – да създадем условия така, че да можем да върнем хората, които искат да инвестират отново в област Плевен“, каза Юлиян Ненчев.

Той подчерта, че природата в района предлага условия, които според него е нелепо да не се използват. Вече има изградени два моста на река Дунав, а има и предложение от кандидата на „Изправи се! Мутри вън“ Момчил Спасов за изграждане на Дунав мост – 3, който да бъде на територията на област Плевен.

Юлиян Ненчев, който е и областен координатор за Плевен на „Изправи се! Мутри вън!“ коментира състоянието на образованието, което според него от години тъпче на едно място.

„Виждам как директорите са се превърнали в едни разпределители на средства, как много от тях вече изнемогват в работата си поради голямата пропаст между модерното мислене на младите ученици и слабата модернизация на самите училищни дейности“.

Юлиян Ненчев отчете и притеснителния факт, че няма много голям брой желаещи да стават учители. „А там трябва да се мисли не като: „ние вдигнахме заплатите на учителите“. Тези учители буквално бяха забравени през годините и бяха поставени на последен план, а те са онази част от обществото, която е съхранявала всичко българско.

Друг основен приоритет в програмата на „Изправи се! Мутри вън!“ е здравеопазването.

„Лекарят да бъде лекар, а не търговец на здравеопазване. Те са поставени в такава пазарна икономика, че по-скоро приличат на търговско дружество, отколкото на болница.

Многократно в област Плевен вадихме факти за огромни злоупотреби в болници и една от тях е в Червен бряг. Болница, в която в продължение на 5-6 месеца, задълженията скачат адски много, след назначаването на новия й директор. Практически тази болница е във фалит, което показва одитен доклад.

Много трябва да се помисли за здравеопазването в Плевенска област, тъй като тук има ключови болници. Трябва веднъж завинаги да се забрави, че здравеопазването може да се ползва за политика. Нещо, за което сме свидетели от отворено писмо на една от големите частни болници в Плевен, как едва ли не, директори на болници притискат лекари и то с политически цели.

Лекарите трябва да работят спокойно, да получават достойни възнаграждения и да не мислят нито за търговия със здравеопазване, нито за търговия с политическо влияние“, категоричен е Юлиян Ненчев – водач на „Изправи се! Мутри вън!“ за 15-ти МИР-Плевен.

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64