Юлиян Ненчев

+359 898 64 81 64

Кои са новите лица в листата на „Изправи се БГ“ - Плевен за изборите на 14-ти ноември?

608 прегледа

Водачът на листата на „Изправи се! Ние идваме!“ за 15-ти МИР-Плевен Юлиян Ненчев, който е областен председател на „Изправи се БГ“ - Плевен, представи пред Дарик радио листата на гражданската платформа, с която тя ще се включи в поредните – трети избори тази година за Народно събрание.

Този път тя включва още повече експерти в различни сектори – от медицина до земеделие.

Сред новите лица в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Плевен са: Милица Лазарова, която е един от най-големите млекопреработватели в област Плевен и проф. д-р Васил Тодоров, който в момента е началник на Клиника по нефрология и диализа в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен и е бил дългогодишен изпълнителен директор на плевенската болница.

"Проф. Тодоров има богат международен опит, както и участие в написването на множество учебни материали. Преподавател е и е изключително познато лице. Много хора се зарадваха искрено, когато научиха, че проф. Васил Тодоров е част от листата ни, защото той е човек, който е помогнал на много хора, спасявайки живота им. Проф. Тодоров е точният човек и знае, какво се случва с цялата ни здравна система, която си плаче вече за цялостна реформа. В сегашната ковид ситуация, той е на терен всеки ден и е наясно с това, какво се случва“, каза Юлиян Ненчев.

Едно от новите лица в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е Снежана Белова – служител в Община Плевен. Емилия Борисова Петкова – директор на Общинската служба по земеделие в град Гулянци също е ново лице в листата.

„Това е човек, който с многогодишния си опит познава всяка една болка на земеделието и то в една от най-земеделските общини в област Плевен", каза Ненчев.  

Водачът на плевенската листа на Гражданска платформа „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Юлиян Ненчев, който беше депутат в 46-то Народно събрание, е роден в Плевен. До седми клас е учил в училище „Иван Вазов“, след което завършва Математическата гимназия в Плевен. Завършил е Нов български университет със специалност „Приложна информатика“. В тази посока развива и бизнеса си, който реално е свързан със създаването на "умни системи" за автоматизация и дигитализация на бизнес процеси - така нареченият изкуствен интелект или системи, които имат за цел да подобрят бизнес моделите, за да нямат те грешки в работата си.

За Дарик радио, Юлиян Ненчев сподели, че влизайки в политиката е напуснал фирмите си:

„Напуснах фирмите си, защото законът го изисква, но никога и не съм мислил да се възползвам от присъствието ми в парламента и в политиката, за да се облагодетелствам под някаква форма.

Когато човек влиза в политиката особено на парламентарни избори, трябва да си даде ясна сметка за няколко неща. Може да имаш местна, както и национална кауза. Ако си с местна кауза – това са неща, които могат да се решават в общинските съвети. Ако обаче имаш национална кауза, мястото ти е в Парламента, т.е. там е възможността да решиш националните каузи, било то и свързани с областта.

Реално, аз имам две каузи и едната, която е на преден план е за област Плевен. Като човек, който никога не е губил връзка с родния си град, аз виждам как в момента фирмите имат глад за кадри и служители, обаче служителите не са в област Плевен, и по икономически причини са заминали в други градове в страната или в чужбина. В област Плевен са нарушени изключително много икономическият и бизнес климатът и това е моята мотивация да правя нещо за Плевен. Нашата област е в центъра на Северна България и има много голям потенциал. Въпросът е, на хората, които влизат в парламента да им пука за цялата тази област, както е много важно, те да са от Плевен“.

Другата кауза на водача на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ – Плевен Юлиян Ненчев, който в 46-то НС беше член на Комисията по дигитализация, е свързана с електронното управление:

„Моята цел е да реформираме двете държавни структури – Информационно обслужване и Държавна агенция „Електронно управление“ и то така, че те да имат достатъчно IT кадри, които да реализират въпросните услуги, и това да се случи много бързо. В рамките на по-малко от две години е програмата, която сме разработили и тя е на много по-ниска цена“.

Юлиян Ненчев припомни, че за последните по-малко от 10 години, държавата е похарчила за тази сфера близо два милиарда лева:

„Резултатът е ясен – няма нищо направено или направеното е изключително малко, а според програмата, която сме разработили, всички електронни услуги могат да бъдат разработени за по-малко от две години и то за по-малко от 10 % от сумата, която е похарчена до момента. С тази сума ще можем да върнем и най-добрите ни IT специалисти в България, защото електронното управление не свършва с изграждането си, а трябва и да се поддържа.

Също така самото Електронно управление, освен с държавната администрация е свързано и с общинските администрации, дори и до детайли като самите сайтове на общините.

Без да споменавам общините, ние сме открили обществени поръчки за създаване на сайтове за суми от порядъка на 20, 30 и 40 000 лева, което като човек от този бизнес твърдя, че това не струва повече от 1000, 2000, 3000 лева“.

Относно предизборната кампания до изборите на 14-ти ноември, Юлиян Ненчев каза, че този път ще заложи изцяло на хората в листата на „Изправи се БГ!“ – Плевен:

„Крайно време е, хората от листата да бъдат не просто един механичен сбор от лица, които да се поставят на плакатите, а да бъдат хора, притежаващи експертност, защото хората от листата са всъщност тези, които дават експертността на водача. Нали никой не очаква, че един водач може да разбира от абсолютно всичко“.

Юлиян Ненчев подчерта, че трите предизборни кампании, които той организира за област Плевен за 2021 г. са различни и са подчинени на градация:

„Нека не забравяме, че „Изправи се БГ“ е гражданска платформа, а не партия и хората, които се включват не идват заради партийни желания, а заради граждански каузи. Затова очаквайте кампанията ни в Плевен. Очаквайте нашите лица, които ще виждате навсякъде, ще се запознаете с тях чрез интервюта или в офиса ни в Плевен по специален график.

Очаквайте интересна и градивна кампания, с много предложения за всеки сектор в област Плевен, и гласувайте с номер 31 за коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“.   

logo

Юлиян
Ненчев

Млад български политик. Областен координатор на гражданска платформа "Изправи се.БГ".Народен представител в 46-то Народно събрание. Секретар на 46-то Народно събрание. Секретар на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Пиши ми

Контакти

ул. Данаил Попов №2А, Плевен 5800
пл. Пенчо Р. Славейков №4 ет. 4 (сградата на Столична библиотека), София 1000
+359 898 64 81 64